Teknoloikka-harjoittelun 2017 haku loppuu pian – kuusi syytä, miksi kannattaa hakea mukaan

Lukiopohjalla töihin teknologia-alalle? Onnistuu! Kolmatta kertaa järjestettävä Teknoloikka-harjoitteluohjelma tarjoaa lukiosta valmistuneille nuorille mahdollisuuden viettää välivuotta hyödyllisesti, sekä tutustua teknologia-alan toimintaan. Hakuaika loppuu jo 20.8.2017, toimi siis pian!

 

Teknoloikan hakuajan loppusuora alkaa olla käsillä. Harjoittelupaikkoja on tänäkin vuonna ollut haussa Suomen suurimmissa teknologia-alan yrityksissä, kuten IBM:llä, Koneella, sekä Ylellä. Harjoittelu kannustaa lukiosta valmistuneita, mutta vielä ilman korkeakoulupaikkaa jääneitä nuoria kokeilemaan työskentelyä alan monipuolisten työtehtävien parissa.

Vuoden 2017 Teknoloikassa on mukana 17 yritystä, jotka tarjoavat yhteensä 23 harjoittelupaikkaa. Paikkoja on haussa runsaasti pääkaupunkiseudulla, mutta myös muualla Suomessa – esimerkiksi Lahdessa, Tampereella, Lappeenrannassa sekä Porissa. Teknoloikkaan saat hakea, jos olet lukiosta valmistunut, vailla korkeakoulupaikkaa ja syntynyt vuosina 1995-1998.

 

Kuusi syytä, miksi Teknoloikkaan kannattaa hakea:

 


1. Työkokemus

Teknoloikassa saat arvokasta työkokemusta monipuolisten työtehtävien parissa. Harjoitteluohjelma on verrattain ainutlaatuinen, sillä se tarjoaa pelkällä lukiokoulutuksella mahdollisuuden tehdä töitä, joissa pääset ottamaan vastuuta ja jopa kehittymään ammatillisesti. Myös kesätöitä saattaa olla helpompi saada yrityksestä, jossa olet viettänyt harjoittelusi. CV:ssä Teknoloikka näyttää todella hyvältä!

2. Palkka

Monet harjoitteluohjelmat ovat palkattomia tai vähäpalkkaisia, mutta Teknoloikassa saat työstäsi reilun korvauksen; 1200€/kk.

3. Aikaa kevään pääsykokeille tai armeijalle

Teknoloikan kesto on neljä kuukautta syys-tammikuun välillä, jolloin aikaa jää hyvin myös kevään korkeakouluhakua ja pääsykokeita varten. Harjoittelun ajankohdasta on mahdollista neuvotella yrityskohtaisesti, mutta suurin osa harjoittelijoista työskentelee syys-joulukuun aikana. Tällöin myös armeijansa tammikuussa aloittavien on mahdollista päästä mukaan.

4. Verkostoitumista ja uusia kavereita

Teknoloikka-yritysten työyhteisöt ovat usein ottaneet harjoittelijansa avosylein vastaan, sillä uudet, nuoret työntekijät tuovat aina yritykseen raikkaan työpanoksensa. Harjoittelussa tutustut sekä mukaviin työkavereihisi, että muiden yritysten harjoittelijoihin yhteisten Teknoloikka-tapaamisten myötä. Tapaamisissa pääset kuulemaan puhujavieraita, sekä vaihtamaan kokemuksia harjoittelustasi muiden harjoittelijoiden kanssa.

5. Mentori tukena ja oppaana koko harjoittelusi ajan

Harjoittelusi aikana sinua tukee oma, henkilökohtainen mentorisi. Viikottaisten tapaamisten myötä pääset vaihtamaan kuulumisia mentorisi kanssa, sekä kehittymään omassa osaamisessasi. Mentorisi auttaa sinua esimerkiksi tunnistamaan omia vahvuuksiasi työntekijänä.

6. Mahdollisuus osallistua Teknoloikan sometiimiin

Teknoloikka-ohjelman järjestäjä Tekniikan Akatemia TAF kokoaa harjoittelijoista koostuvan sometiimin, jonka tehtävänä on tuottaa sisältöä Teknoloikan sosiaalisen median kanaviin ja markkinoida harjoitteluohjelmaa muille nuorille. Sometiimiin osallistumisesta saat todistuksen, joka on hyödyllinen lisä vaikkapa portfolioosi. Vuoden 2016 Teknoloikan sometiimin työn jälkeä pääset katsomaan Teknoloikan somekanavista Instagramista, YouTubesta ja Facebookista.

 

Hakuaikaa on vain rajoitetusti, ja paikkoja täytetään jo. Teknoloikka todella on mahdollisuus, jota ei kannata sivuuttaa. Hae siis heti, tai viimeistään 20.8.2017. Katso kaikki harjoittelupaikat ja lisätietoa: teknoloikka.fi/harjoittelu.

Miksi et hakisi Teknoloikkaan?

 

 

Teksti ja video: Rosa Lehtokari
Kuva: www.pixabay.com