Teknoloikka 2016 paketissa: ”Tämä on ollut todella antoisa kokemus”

Teknoloikkaajat sekä mentorit kokoontuivat joulukuun puolivälissä viimeisen kerran käymään läpi kulunutta harjoittelua.

Hyvin mennyttä harjoittelujaksoa muisteltiin Harald Herlinin oppimiskeskuksessa, jossa harjoittelijat ja mentorit pääsivät jakamaan kokemuksiaan. ”Tämä on ollut todella antoisa kokemus”, kuvaili Milja Nieminen omaa Teknoloikka-kokemustaan Helvarilla, jossa hän on päässyt työskentelemään markkinoinnin tehtävissä. Teknoloikkaajien suurimmiksi ilonaiheiksi nousivat työtehtävien monipuolisuus, mukavat työkaverit sekä yhteiset tapaamiset harjoittelijoiden kesken.

Teknoloikka on avannut harjoittelijoiden silmiä myös teknologia-alan mahdollisuuksien suhteen. Monikaan ei ollut tullut ajatelleeksi, kuinka paljon erilaisia vaihtoehtoja ala tarjoaa.

”Opin todella paljon, ja oli hienoa saada kokeilla jotain alaa ennen kuin valitsee opiskelulinjansa lopullisesti”, kuului erään harjoittelijan kommentti.

Myös mentorien näkökulmasta harjoittelu on ollut onnistunut. ”Aivan loistava lisäresurssi omalle tiimille ja korvaamaton apu tapahtumamarkkinoinnissa”, VTT:n mentori Katri Kääriä kuvailee Teknoloikka-harjoittelijansa merkitystä.

Teknoloikan loppuseminaarin jälkeen osa porukasta jatkoi vielä Esport-areenalle, jossa ohjelmana oli Espoon kaupungin Teknoloikka-harjoittelijoiden järjestämä kuplafutiserä. Hauskan pelisession jälkeen oli luvassa vielä yhteistä illanviettoa iltapalan merkeissä.

 

Harald Herlinin oppimiskeskus herätti ihailua.
Harald Herlinin oppimiskeskus herätti ihailua.
Kuplafutiksessa taklaukset ovat sallittuja – onneksi kuplan sisällä ollessa kaatumiset eivät haittaa.

 

TAFin harjoittelija Rosan näkökulma: Teknoloikka on työkokemuksen lisäksi myös itsensä löytämistä

Teknoloikan loppuseminaarissa huomasin samaistuneesti nyökkäileväni muiden harjoittelijoiden huikeille kokemuksille. Neljä kuukautta on kulunut hurjaa vauhtia ja tunnen itseni jo aivan eri ihmiseksi, kuin harjoittelun alussa. Muutos siihen, mitä olin, kun hain Teknoloikkaan, on huima.

Osaamiseni lisäksi olen kartuttanut työkokemusta, sekä oppinut huimasti uusia taitoja. Olen myös kasvanut henkisesti ihmisenä, sekä tutustunut työminääni entistä paremmin.

Uskon, että Teknoloikan avulla olen päässyt työelämään aivan eri tavalla kiinni, kuin mitä olisin päässyt tässä vaiheessa missään muualla. Valmistuin lukiosta vasta viime keväänä, mutta jo nyt siihen liittyvät asiat tuntuvat todella kaukaisilta. Vaikka työelämä vaikuttaa tällä hetkellä mahtavalta liukuvine työaikoineen ja mielenkiintoisine projekteineen, niin yliopistoon pääsy siintää silti seuraavana isona tavoitteena. Niin sen varmasti kuuluu ollakin.

 

Kiitos kaikille Teknoloikassa mukana olleille kuluneesta syksystä – toivottavasti kohtaamme vielä!

 

Teksti: Rosa Lehtokari
TAFin Teknoloikka-harjoittelija

Kuvat: Minna Zaknoun

 

Ps. Muista seurata Teknoloikkaa myös sosiaalisessa mediassa!

Teknoloikan Instagram @teknoloikka
Teknoloikan Facebook
Teknoloikan Youtube