Puolet Teknoloikasta takana – mitä seuraavaksi?

Teknoloikan puoliväli on ylitetty - harjoittelijat ja mentorit pääsivät vaihtamaan kokemuksiaan sekä tutustumaan toisiinsa välitapaamisen merkeissä.

Teknoloikan 2016 loppukiri lähestyy huimaa vauhtia. Kulunut syksy on ollut monille antoisa – paljon on opittu ja uusia kokemuksia hankittu. Harjoitteluohjelman puolivälissä onkin hyvä aika pohtia tähänastisia onnistumisia sekä kehityskohtia. Välitapaamisen työpajoissa harjoittelijat ja mentorit analysoivat yhdessä kulunutta harjoittelua.

Ilonaiheita löytyi paljon. Teknoloikkaajia miellytti työssä saatu vastuu ja kokemuksen karttuminen uudenlaisista työtehtävistä. Mentoreita ilahdutti harjoittelijoiden tuoma lisäarvo: he ovat tuoneet työympäristöön uusia raikkaita ideoita ja uskallus luottaa nuoriin työntekijöihin on ollut ollut silmiä avaavaa.

Yleisesti harjoittelu on sujunut Teknoloikkaajilla niin hyvin, että huonoja puolia on vaikeampi keksiä. Muutama harjoittelija tosin kaipasi työnkuviensa selkeyttämistä. Esiin nousi myös toiveita loppuharjoittelua ajatellen: Harjoittelijoita kiinnosti kovasti vierailla toistensa Teknoloikka-yrityksissä. Lisäksi toivottiin lisää tapaamisia harjoittelijoiden kesken rennommissa merkeissä. Näitä ideoita alettiin heti pohtia Teknoloikka-harjoitteluohjelmasta vastaavien kesken.

img_0002
Esa Saarinen luennoi. Kuva: Rosa Lehtokari

Aidosti lämmin kohtaaminen johtaa mukavampaan työympäristöön

Välitapaamisessa pääsimme inspiroitumaan myös filosofi Esa Saarisen ajatuksia herättävästä luennosta. Saarisen aiheena oli vuorovaikutus mentoroinnissa, mutta hänen ajatuksensa soveltuvat kaikille elämänaloille. Saarinen puhui tärkeästä aiheesta, ja mieleen jäikin monilla ohje siitä, kuinka toinen ihminen tulisi aina kohdata hyväksynnällä ja lämmöllä. Kun työkavereita kohtelee kunnioittaen, viihtyvyys töissä kohenee.

Saarisen oppeja ammentaen: on tärkeää ottaa hetkestä kaikki irti ja olla siinä täysin läsnä. Teknoloikan ollessa puolivälissä onkin hyvä pohtia, miten loppuharjoittelusta saisi mahdollisimman paljon irti. Välivuosi Teknoloikassa on ainakin itselleni uskomaton mahdollisuus, eikä harjoittelujakson arvokkuutta tulevaisuutta ajatellen voi tarpeeksi painottaa.

Harjoittelijat: Ottakaa kaikki irti Teknoloikan loppusuorasta. Kyselkää, kyseenalaistakaa, verkostoitukaa ja etsikää eväitä tulevaisuuteenne. Ennen kaikkea – nauttikaa hetkestä!

 

Rosa Lehtokari
TAF:n Teknoloikkaaja

Ps. Muista seurata Teknoloikkaa myös sosiaalisessa mediassa!

Teknoloikan Instagram @teknoloikka
Teknoloikan Facebook
Teknoloikan Youtube

Pysy kuulolla!

Rosa Lehtokari ohjeistaa harjoittelijoita Teknoloikan välimittelöön. Kuva: Anita Nuutinen