UPM:n harjoittelija: ”Teknoloikka oli syksyn kohokohta”

Teknoloikkaaja Julius Lipponen tutustui yhteen bioteknologia-alan sektoriin metsäteollisuusyhtiö UPM:ssä.

Julius Lipponen paiski syksyn ajan hommia UPM:n biojalostamon käyttölaboratoriossa Lappeenrannassa. Lipponen on suorittanut ylioppilastutkinnon lisäksi laborantin ammattitutkinnon, mistä oli hyötyä harjoittelussa.

Lipposelle oli onni saada oman alan työkokemusta Teknoloikan avulla.

”Yleisesti laborantin työpaikat ovat kiven alla, ainakin täällä Lappeenrannan suunnalla”, Teknoloikkaaja kertoo.

Osaaminen kehittyy töitä tekemällä

”Käyttölaboratoriossa tehdään määrityksiä erilaisista aineista. Määritämme esimerkiksi mäntyöljystä ja dieselistä vesiprosentteja, hartsihappoja ja suopalukuja”, Lipponen kertoo arjestaan laboratoriossa.

Lipposen ja hänen työkavereidensa keräämien ainetietojen avulla hienosäädetään biojalostamon tuotantoprosessia.

Lipponen on päässyt hyvin mukaan työtiimeihin. Hän on päässyt tekemään kaikkia samoja määrityksiä kuin muut laborantit UPM:llä.

”En ole aiemmin ollut bioalan hommissa, joten alan työkokemusta sekä tietoa ja taitoa on karttunut runsaasti syksyn aikana. Olen lisäksi oppinut paljon lisää yleisistä laboratorioon liittyvistä asioista.”

Suunta vielä mietinnässä

Teknoloikkaajan tulevaisuuden suunnitelmat eivät ole vielä kristallinkirkkaat, mutta yhdestä asiasta Lipponen on hyvin varma: laboratorio-ala on ehdottomasti oikea tie. Harjoittelu vahvisti Lipposen päätöstä entisestään.

”Yläasteella en vielä tiennyt, mitä haluaisin tehdä tulevaisuudessa. Minulle oli kuitenkin selvää, että kemia kiinnostaa, joten päätin hakea ammattikouluun labra-alalle. Jäin sille tielle, koska se osoittautui todella kiinnostavaksi.”

Lipponen on erittäin tyytyväinen syksyynsä.

”Suosittelen kaikille, joilla on mahdollisuus osallistua. Itselleni Teknoloikka oli syksyn kohokohta.”

 

Teksti: Aino Torvinen, TAF:n Teknoloikkaaja
Kuva: Laura Manas