Leinovalun mentori: ”Teknoloikka tekee meitä tunnetuksi nuorille”

Harjoittelijan omat vahvuusalueet tarjosivat salolaiselle valimolle selkeän hyödyn.

Salolaiselle Leinovalulle Teknoloikka oli hyvä tapa kertoa nuorille, millaisia työpaikkoja valimossa on.

”Julkisuudessa valimot ovat useimmiten mustia sauhuavia paikkoja, joissa kaadellaan sulaa valua”, Leinovalun laatupäällikkö ja Teknoloikka-mentori Juha Karlsson naurahtaa.

Leinovalussa lähtökohdaksi otettiin se, että Teknoloikkaaja pääsee tutustumaan laajasti yrityksen toimintaan. Harjoittelija on syksyn aikana päässyt seuraamaan valusuunnitteluakin, mutta sen lisäksi hänestä on ollut apua laboratorion testauksissa, mallien huoltotehtävissä, puhdistamon hiontatöissä, koneistamolla ja kokoonpanoissa sekä pakkaustehtävissä.

Työtehtävät painottuivat myös harjoittelijan omien vahvuuksien mukaan. Teknoloikkaaja osallistui tiiviisti yrityksen hankkeeseen ympäristö- ja turvallisuussertifioinnista ja rakensi yrityksen intranetiin uuden osion.

”Tämä olisi muutoin ollut minun hommaani. Koska taidot antoivat periksi, Teknoloikkaaja sai myös kunnolla vastuuta”, Karlsson kertoo.

Verrattavissa korkeakouluharjoitteluun

Karlssonin mielestä Teknoloikan ajankohta syksyllä on toimiva, sillä harjoittelija saapuu ikään kuin paikkaamaan kesäharjoittelijoiden jättämää koloa yrityksen arjessa.

Leinovalun kesäharjoittelijat ovat olleet jo vahvasti kiinni korkeakouluopinnoissa. Karlsson ei kuitenkaan huomannut Teknoloikkaajassa suurta eroa kokeneempiin harjoittelijoihin.

”Meidän tekniikoitamme ei ole valmiiksi alan opiskelijoillakaan.”

Paljon suurempi ero on Karlssonin mukaan Teknoloikkaajan ja TET-harjoittelijoiden välillä.

”15-vuotiaalle tettiläiselle pitää keksimällä keksiä tekemistä, mutta lukion suorittanut nuori pystyy jo tekemään ihan oikeita töitä.”

Karlsson suosittelee Teknoloikkaa erityisesti yrityksille, joilla on tarvetta nostaa profiiliaan nuorten keskuudessa ja jotka haluavat näyttää tulevalle työvoimalle selkeämmin, mitä kaikkea ala ja oma yritys voi tarjota.

Leinovalu osallistuu Teknoloikkaan myös vuonna 2016.

”Kokemus on ollut varsin myönteinen. Todennäköisesti jatkan itse myös mentorina”, Karlsson kertoo tyytyväisenä.

 

Rekrytointi vuoden 2016 Teknoloikka-harjoitteluohjelmaan on käynnissä. Jos yrityksesi on kiinnostunut palkkaamaan Teknoloikka-harjoittelijoita, ota yhteys johanna.fraki@taf.fi. Harjoittelijoille haku on 31.7.-14.8. 2016. Harjoitteluaika on neljä kuukautta syyskuun 2016 ja tammikuun 2017 välillä.

 

Kuvan henkilöt eivät liity juttuun.

 

Teksti: Laura Manas