Koneen mentori: ”Lukiopohjalla pystyy vaikka mihin”

Hissiyhtiö teki Teknoloikkaajistaan työparin ja tehosti näin myös mentorien ajankäytön.

Koneessa päätettiin jo ennen Teknoloikkaajien tuloa taloon, että kahdesta harjoittelijasta ja heidän mentoreistaan muodostetaan tiimi.

”Suunnittelimme toisen mentorin kanssa harjoittelun kulun sillä idealla, että harjoittelijat saavat suurimman hyödyn työparina. Olemme mentoroineet kaksikkoa yhdessä ja vuorotellen, ja lisäksi Teknoloikka-tiimissämme on ollut vielä kolmas apumentori”, kertoo Koneen konseptikehityksen Customers & Users -tiimin vetäjä Kirsi Nyrhinen.

Teknoloikka-mentorin oma työtaakka keventyi järjestelyllä selvästi – kuitenkaan heikentämättä harjoittelijoiden ohjausta.

Koneen Teknoloikka-harjoittelijat ovat päässeet työskentelemään useilla osastoilla ja useiden tiimien kanssa. Parivaljakko on tuonut apua ja ideoita muun muassa luotettavuuslaboratoriossa, huollonkehitysosastolla ja patenttien parissa. Harjoittelijat otettiin mukaan myös Koneen innovaatiokokouksiin, ja yksi Teknoloikkaajien hyvistä ideoista kantoi jopa keksintöilmoitukseen saakka.

”Kaikki harjoittelijoiden tekemä työ on ollut sellaista, joka pitäisi joka tapauksessa tehdä. He ovat olleet todellinen voimavara yritykselle.”

Teknoloikasta mallia muuhun toimintaan

Suunnitellut työtehtävät muokkautuivat harjoittelun kuluessa paljon Teknoloikkaajien kykyjen ja kiinnostusten mukaan. Työpari oli helpompi laittaa uudelle osastolle ja uusiin tehtäviin yhdessä.

”Yllätyin iloisesti siitä, miten moneen Teknoloikkaajat ovat taipuneet kuitenkin vasta lukiopohjalla”, Nyrhinen kiittelee.

Suurin osa Koneen muista harjoittelijoista on opiskelijoita, jotka ovat jo aloittaneet teknologia-alan korkeakouluopinnot. Teknoloikka on Nyrhisen mukaan antanut yritykselle myös hyviä eväitä perinteisten harjoittelujen tehostamiseen ja erityisesti mentori-työskentelyn malliin.

”Teknoloikka on organisoituneempi ohjelma kuin tavalliset harjoittelut, ja yritysten kannattaa kehittää ohjelmaa edelleen yhä toimivammaksi.”

Nyrhinen painottaa Teknoloikan onnistumisessa hyvää suunnittelua. Hyvissä ajoin on mietittävä ja sovittava, kuka tekee ja mitä. Myös viikoittaiset katsaukset ovat olleet tärkeitä. Lopulta asenne ratkaisee:

”On osattava lähteä siitä, että myös ilman suurempaa kokemusta tai koulutusta ihmiset osaavat tehdä paljon ja erilaisia töitä. Harjoittelijalle on annettava sopivasti myös oikeaa vastuuta.”

 

Kone on mukana myös Teknoloikassa 2016.

Kuvassa Koneen Teknoloikka-mentori Kirsi Nyrhinen ja harjoittelija Johanna Saunamäki.

 

Rekrytointi vuoden 2016 Teknoloikka-harjoitteluohjelmaan on käynnissä. Jos yrityksesi on kiinnostunut palkkaamaan Teknoloikka-harjoittelijoita, ota yhteys johanna.fraki@taf.fi. Harjoittelijoille haku on 1.7.-14.8. 2016. Harjoitteluaika on neljä kuukautta syyskuun 2016 ja tammikuun 2017 välillä.

 

Teksti ja kuva: Laura Manas