Rauten mentori: ”Kohtelen Teknoloikkaajaa samoin kuin tavallista työntekijää”

Teknoloikkaajat vapauttavat vakitekijät putkikatseesta ja kasvavat yrityksen tavoille.

Rauten Teknoloikka-mentori Marjo Tuominen on saanut Teknoloikka-harjoittelijastaan todellisen avun arkityöhön. Raute lähti Teknoloikka-pilottiin mukaan kolmella harjoittelupaikalla, ja nuoret ovat tuoneet rutkasti uutta virtaa työyhteisöön.

”Kun lähes 30 vuotta tekee jotakin työtä, putkikatsehan siihen syntyy. Harjoittelijat kyselevät jatkuvasti, miksi jokin asia tehdään näin, jolloin joutuu itsekin kyseenalaistamaan totuttuja toimintatapoja. Koko yritys hyötyy siitä, että ennakkoluulottomat nuoret tönivät ja herättelevät vanhoja tekijöitä”, Tuominen kehuu kokemusta.

Tuominen otti alusta saakka periaatteeksi, että Teknoloikka-harjoittelijaa kohdellaan samoin kuin muita työntekijöitä. Tuomisen loikkaaja sai heti oman vastuualueen.

”Harjoittelijani tekee toimitusvalvonnassa samaa työtä kuin kaksi vakituista työntekijää. Hän saa sitä kautta hyvän käsityksen koko firman tuotannosta, hankinnasta ja taloudesta.”

Sitoutumalla suurin hyöty

Tuominen suosittelee harjoittelijaa tarvitseville yrityksille lämpimästi Teknoloikkaan lähtemistä, mutta painottaa yrityksen todellista sitoutumista ohjelmaan.

”Harjoittelua ei tule nähdä vain yrityksen kannalta. Harjoitteluohjelman tehtävänä on valmistaa nuorta työelämään ja kasvattaa häntä yrityksen työtapoihin.”

Rauten mentori on tyytyväinen myös Teknoloikan tarjoamaan mahdollisuuteen tutustuttaa nuoria teknologia-alaan jo poikkeuksellisen varhaisessa vaiheessa. Vasta lukion käyneet saavat harvoin käytännön kokemusta alasta.

”Helposti ajatellaan, että teknologia on vain tietynlaista. Teknoloikkaajana nuori näkee, kuinka mahdottomasti alalla on erilaisia hommia. Onnistunut harjoittelujakso selkeyttää nuoren ajatuksia omasta tulevaisuudestaan.”

Vaikka parhaassa tapauksessa harjoittelujakso tuo uusia työntekijöitä yrityksen riveihin, Tuominen muistuttaa, ettei niin voi käydä kaikkien kohdalla. Tärkeää on myös se, että ohjelman ansiosta harvempi nuori viettää välivuotensa kotona.

”Jos en pysty kasvattamaan uutta rautelaista, niin ainakin kasvatan kunnon kansalaisen”, Tuominen linjaa nauraen.

 

Raute on mukana myös Teknoloikassa 2016.

 

Rekrytointi vuoden 2016 Teknoloikka-harjoitteluohjelmaan on käynnissä. Jos yrityksesi on kiinnostunut palkkaamaan Teknoloikka-harjoittelijoita, ota yhteys johanna.fraki@taf.fi. Harjoittelijoille haku on 1.7.-14.8. 2016. Harjoitteluaika on neljä kuukautta syyskuun 2016 ja tammikuun 2017 välillä.

 

Teksti: Laura Manas