Tästä se lähtee: Teknoloikka

Välivuosi on tuttu käsite monelle nuorelle. Osalla termi herättää selkäpiitä puistattavia vilunväristyksiä, toiselle se on ilon aihe. Tauko opiskelusta voi olla joka tapauksessa paikallaan, tilanteesta riippumatta. Elämää oppii vain itse kokemalla.

Myönnettäköön, että opiskelupaikatta jääminen ei ollut mukava kokemus, mutta onneksi vaihtoehto b yllätti minut lähestulkoon loikkaamalla eteeni. Tämä b oli omalla kohdallani harjoittelupaikka TAF:illa eli Tekniikan Akatemiassa. Oma työni painottuu etupäässä tapahtumatuotantoon tämän syksyn Tekniikan päivissä, mutta sen lisäksi tutustun myös viestintään ja autan siinä sivussa esimerkiksi Teknoloikan parissa. Uuteen työhön tutustuminen on vienyt paljon aikaa ja energiaa, eikä iltaisin yksinkertaisesti jaksa muuta kuin levätä. Asioiden omaksuminen on kuitenkin ollut hyvin antoisaa.

Teknoloikka-harjoitteluohjelma on ainakin itselleni välivuoden pelastus. Omasta näkökulmastani katsottuna harjoittelun ajoitus ja pituus on ihanteellinen: syksy menee leppoisasti töitä tehdessä, ja kevään käytän pääsykokeisiin valmistautumiseen. Paremmin ei olisi voinut sopia!

Inspiraatiota syksyyn

Käynnistimme Teknoloikka-syksyn yhdessä muiden harjoittelijoiden ja mentorien kanssa Aallon Design Factorylla. Ohjelmaan kuului erilaisia työpajoja ja koulutusta. Eräs mielenkiintoisimmista sisällöistä oli Teknoloikan ruotsalaisen esikuvan Tekniksprångetin esittely, jonka piti harjoitteluohjelman vetäjä Eva Glaumann. SAMSUNG CSCGlaumann kehotti ottamaan harjoittelusta kaiken irti ja antoi hyvin tärkeän vinkin nuorille työntekijöille: myöhempää työelämää ajatellen on hyvä aloittaa ammatillisen verkoston rakentaminen jo nyt, esimerkiksi LinkedInin avulla. Aion ottaa Glaumannin vinkistä vaarin, ja kehotan kaikkia muitankin toteuttamaan sitä, olitpa sitten harjoittelija, välivuoden viettäjä, opiskelija tai jo kokeneempi työn raskaan raataja.

Inspiroivaa tapahtumassa oli myös Jenni Salosen ja Matti Vesasen koulutustuokio luovasta tarinankerronnasta videoiden avulla. Työpari valoi innostusta jokaiseen teknoloikkajaan aiemmasta kokemuksesta riippumatta.

Intoa täynnä me teknoloikkaajat näymmekin syksyn aikana sosiaalisessa mediassa monin keinoin. Seuraa meidän kuulumisia somessa tägillä #teknoloikka!

Aino TorvinenTAF:n teknoloikkaaja