Medialle

Teknoloikka_2016

Teknoloikka on Tekniikan Akatemia TAF:n ylläpitämä harjoitteluohjelma, jonka tavoite on kannustaa nuoria teknologia-alojen pariin.

Harjoittelupaikkoja tarjoavat useat eri yritykset ympäri Suomea.

Seuraavan kerran syksyllä 2016 alkava palkallinen Teknoloikka-harjoittelu on suunnattu alle 22-vuotiaille lukion suorittaneille nuorille, joilla ei ole vielä korkeakoulupaikkaa. Harjoittelun lisäksi nuoret jakavat kokemuksiaan teknologia-alasta muille nuorille sosiaalisen median ja kouluissa järjestettävien tilaisuuksien kautta.

Teknoloikka eroaa muista nuorten harjoitteluohjelmista erityisesti siten, että jokainen harjoittelija saa työpaikalta oman tukihenkilön eli mentorin.

Teknoloikka 2015 oli pilottihanke, joka alkoi keväällä 2015. Harjoitteluun päässeet nuoret suorittivat neljän kuukauden harjoittelunsa syys-joulukuussa 2015.

Teknoloikka 2017 -harjoittelut alkavat syksyllä.  Harjoitteluaika on neljä kuukautta syyskuun 2017 ja tammikuun 2018 välillä.

Harjoitteluohjelman konsepti perustuu ruotsalaisen insinööriakatemian IVA:n Tekniksprånget-ohjelmaan.

 

Median yhteydenotot:

Niina Suhonen, Viestintä- ja markkinointipäällikkö, Tekniikan Akatemia TAF
niina.suhonen(at)taf.fi
+358 40 843 9438

 

Teknoloikka-harjoittelun 2016 haku alkoi

Pelkällä lukiopohjalla on taas mahdollisuus päästä töihin teknologia-alan yritykseen. Teknoloikka-harjoittelulla halutaan tarjota vielä ilman korkeakoulupaikkaa jääneille tai omaa alaansa etsiville nuorille hyödyllinen tapa viettää lukion jälkeistä välivuotta, kokeilla teknologia-alaa ja ansaita rahaa.